Prijzen & nominaties

Persbericht

Rotterdam, 16 mei 2017 

Het Sprookjesprentenboek haalt ‘finalist-status’ bij prestigieuze European Design Awards 2017

Het Sprookjesprentenboek van de Rotterdamse illustrator Caroline Ellerbeck heeft na nominatie de ‘finalist-status’ gehaald in de categorie Book & Editorial Illustrations van de European Design Awards 2017. Het boek wordt daarom opgenomen in de winnaarscatalogus van dit jaar.

De European Design Awards is een prestigieuze prijs die wordt uitgereikt aan Europese ontwerpers die uitblinken op het gebied van communicatieontwerp. Boekillustraties horen daar ook bij. De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op 27 mei in de Portugese stad Porto.

ED-Awards is een gezamenlijk initiatief van ontwerptijdschriften uit heel Europa. De jury bestaat uit een panel van vertegenwoordigers van vijftien Europese design-tijdschriften. De Nederlandse partner van de ED-Awards is BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers) waar Caroline Ellerbeck ook lid van is.

Caroline Ellerbeck tekende in 2016 een nieuw sprookjesprentenboek dat in augustus uitkwam. In Het Sprookjesprentenboek komen de bekendste sprookjes van Grimm in één beeldverhaal samen in 32 kleurrijk geïllustreerde pagina’s. Een vrolijk prentenboek voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Over Caroline Ellerbeck

Caroline Ellerbeck (1975) is illustrator en maakt hartveroverende kinderboeken, die ze zelf uitgeeft. Ze wordt gedreven door de lol in het tekenen zelf, het tot leven wekken van iets wat er nog niet was. Kleurrijke universumpjes vol grappige karakters, waar zowel kinderen als volwassenen geen genoeg van krijgen. En dat is precies de bedoeling! Caroline woont met haar man Gilles en hun drie kinderen Luuk, Fien en Flores in Rotterdam.

Het Sprookjesprentenboek

Concept, idee en tekeningen: Caroline Ellerbeck
Uitgave: Caroline Ellerbeck Publishing
ISBN: 9789492016003

Meer informatie: www.carolineellerbeck.nl

Gepubliceerd op 16 mei, 2017
Categorie: frontpage

Subscribe Scroll to Top