Caroline Ellerbeck werkt als illustrator voor verschillende opdrachtgevers. Of ze nu een tekening maakt voor een kinderboek, een magazine of of een campagne, haar stijl is altijd herkenbaar en helder. Ze is goed in het zoeken naar de juiste beeldtaal bij de opdracht. Naast haar werk als freelance illustrator geeft Caroline ook zelf werk uit omdat tekenen is dat ze het liefste doet. Wil je samenwerken of heb je een vraag, mail of bel.

Caroline vindt het inspirerend om samen te werken. Ze vindt het leuk om aan de hand van tekst of een gesprek een illustratie te maken die past bij de vraag.

“Wat mijn werk zo leuk maakt? Dat ik kan verbeelden wat een opdrachtgever in zijn hoofd heeft.”

Van jongs af aan ging Caroline met haar ouders mee naar allerlei musea. Haar liefde voor beeldende kunst moet zo ontstaan zijn. Thuis aan de keukentafel zat ze vaak uren te tekenen. Ze illustreerde kleine boekjes en bedacht verhalen.”Sinterklaas vond ik daarom de leukste tijd. Dan kon ik voor iedereen thuis een leuke surprise bedenken en lekker tekenen.” Eigenlijk is dat niet veel anders dan dat het nu gaat. Caroline wist al op hele jonge leeftijd dat ze naar de kunstacademie wilde.

Caroline Ellerbeck studeerde Grafische en typografische vormgeving aan de koninklijke academie van beeldende kunst in Den Haag. na haar opleiding werkte ze een jaar in de ontwerpstudio van de academie. Beeld maken vond ze het allerleukst om te doen. Ze deed een Post opleiding HALLO in Amsterdam. Caroline kwam daar in aanraking met reclame en conceptueel denken. Het was een inspirerende opleiding met verschillende workshops van mensen uit het reclamevak. Door deze opleiding rolde ze zo de reclame in en werkte twee jaar als art director bij FHV-BBDO. Op het reclamebureau miste ze het zelf creëren.

Caroline besloot in 2003 voor zichzelf te gaan werken als illustrator. Haar eerste grote opdracht was het tekenen van een Gouden Boekje voor Artis in opdracht van Uitgeverij Rubinstein. Het werd een succes en er volgde een reeks Gouden Boekjes over Artis en veel fijne samenwerkingen met opdrachtgevers en andere uitgeverijen.

Het Sprookjesprentenboek werd genomineerd voor de European Design Awards en behaalde de finalisten status. 

Sinds 2011 geeft Caroline ook haar eigen werk uit. In 2017 werd haar eerste uitgegeven prentenboek Het Sprookjesprentenboek genomineerd (finalist status) voor de European Design Award.

In de toekomst wil Caroline nog meer mooie boeken maken. Ze zou heel graag meer internationaal willen werken. Ook zou ze graag haar passie voor tekenen willen doorgeven en workshops willen geven in het maken van boeken en verhalen illustreren. “Verhalen verbeelden is zo fijn omdat het voor mijzelf ook iedere keer weer een zoektocht is. Dat maakt het spannend en leuk.” Ooit wil Caroline een paar maanden wandelen door Europa met een tekenblok en in haar rugzak.

“Ik houd van het verbeelden van verhalen; ook voor mijzelf is dat iedere keer weer een zoektocht. Dat maakt het spannend en leuk.”

Caroline woont met haar man en drie kinderen in Rotterdam-West. Ze vindt het er inspirerend en fijn wonen.”Iedere dag geniet ik van de drukte van de stad. In de vakantie zoek ik rust en ruimte.”

Opdrachtgevers