Vrij werk voor Scapinoballet Rotterdam

Scapinoballet gaf opdracht aan zes Rotterdamse kunstenaars een vrij werk te maken bij een dansvoorstelling. Ik maakte een illustratie bij de dansvoorstelling van de choreograaf Fang-Yu Shen. De choreografie is onderdeel van Twools waarin zes top-choreografen en nieuw talent elkaar non-stop opvolgen.

De inspiratie voor dit balletstuk is het verhaal van de ’52 herz walvis’. Wetenschappers ontdekten dat er één walvis is die op een veel hogere frequentie geluid voortbrengt dan al zijn soortgenoten. Dit maakt hem tot de eenzaamste walvis ter wereld. Fang-Yu gebruikt dit gegeven als symbool voor een periode in haar leven waarin zij na een dramatische gebeurtenis het contact met haar omgeving dreigde te verliezen. Ik heb dit prachtige verhaal verbeeld in deze illustratie.Het was ontzettend leuk om aan te werken! Ik heb veel verschillende dingen uitgeprobeerd.

Dit is uiteindelijk mijn beeld geworden. De zes kunstwerken worden in juni tentoongesteld bij Groos Rotterdam en reizen mee met de voorstelling TWOOLS. Alle werken zijn gesigneerd en genummerd. Het is in kleine oplage (50 stuks) gedrukt op A3 formaat ze kosten 39,95 per stuk en zijn via deze link te bestellen.

Meer informatie & bestellen

Share:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle+